Какво прави сайта достъпен?

При планирането на този уеб сайт решихме, че трябва да бъде лесен за ползване и достъпен за всички потребители. При изработката му сме следвали най-добрите ръководства за изграждането на такива сайтове, така че се надяваме да сме избегнали сериозните проблеми. Въпреки това ако по време на разходката Ви из нашият сайт откриете проблем не се колебайте да ми пишете на nick@webstik.com, и ние ще оправим проблема.

По-долу сме дали малко информация, която ще Ви помогне да използвате по-лесно и удобно нашият сайт

Алтернативен дизайн с по-висок контраст

Този сайт има алтернативен стил с по-висок контраст, целящ да даде възможност на хората с увредено зрение по-лесно да го използват. За да използвате тази функционалност коректно е необходимо да са включени бисквитките (COOKIE) на браузъра Ви.

Корекция размера на текста

Ако използвате визуален браузър, можете да промените размера на текста.

  1. Повечето браузъри имат опция за коригиране размера на текста в меню View. В Internet Explorer, например, можете да направите големината на текста по подразбиране с по-голям размер чрез View > Text Size, избирайки Larger или Largest.

  2. Ако имате скрол бутон на мишката, много браузъри Ви позволяват да увеличите или намалите размера на текста чрез натискане и задържане на бутона Ctrl (бутона Command за Mac), докато движите скрол бутона нагоре или надолу.

  3. Повечето браузъри позволяват да увеличите или намалите размера на текста чрез натискане и задържане на бутона Ctrl (бутона Command за Mac), докато натискате + или - бутоните.

Internet Explorer версия 7 +, Firefox версия 3 + и Opera имат функция за увеличение (Zoom), която променя размера на изгледа на страницата, включително изображенията на страницата. Във Firefox, ако искате да увеличите текста, но не и изображения, отидете в менюто View, и след това изберете Zoom, Zoom Text Only.

Навигация чрез клавиша tab

Ако за навигация използвате клавиатура вместо мишка, ще забележите два скрити линка в горната част на страницата. Първият ви дава възможност да прескочите навигацията и да отидете директно до съдържанието, а вторият е линк към тази страница. Тези връзки се "произнасят" от софтуера за екранно четене (screen reading software) и стават видими, когато сте достигнали върху тях чрез натискане на бутона tab.

Помощна навигация

Всяка страница има "relational" previous, next, home или други подходящи връзки с цел помощ при навигация в сайта чрез текстови браузъри. Ако използвате SeaMonkey (старият Mozilla) или Opera, също може да се възползвате от тази функционалност

  • В SeaMonkey, изберете менюто View, Show/Hide, Site Navigation Bar, Show Only As Needed (или Show Always).

  • В Opera, изберете менюто View, Toolbars, Navigation bar.

Линкове и форми

Всички връзки на този сайт поддържат навигация чрез табулация и визията на линка се променя по същия начин, както когато посочите линка с мишката. Формите, използвани в този сайт също ще се променят, за да се покаже върху коя част от формата се намирате, когато използвате табулация.

Скриптове

Всички клиентски скриптове се използват само за ефекти и няма да повлияе на функционирането на този сайт изключената поддръжка на JavaScript.